szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét elérhető a hollywoodi filmgyártók rémálma, a Popcorn Time. Az oldalnak több alkalommal is visszavonulót kellett fújnia, de most megint működik.

A koronavírus okozta világjárvány közepén feléledt a hamvaiból az ingyenes filmnézésre szakosodott Popcorn Time. Az oldalon letöltés nélkül lehet filmeket nézni, a legtöbbször magyar felirattal, egészen jó minőségben.

A szolgáltatás 2014-ben kezdett működni, egy olyan időben, amikor a filmek streamelése még nem igazán volt elterjedt. A Popcorn Time viszont már ekkor is bőséges kínálattal rendelkezett, de nem csak emiatt ugrottak rá a felhasználók: sokaknak az tetszett benne, hogy kattintásra indíthatott filmeket,

gyakorlatilag bármiről, ami internethez csatlakozott.

A szolgáltatást a hamar jött népszerűség miatt többször is megpróbálták bezáratni, mivel a legalitás és az illegalitás határán egyensúlyozott. (A weboldal látogatása nem illegális, de legalábbis az üzemeltetése etikai kérdéseket mindenképpen felvet.) Ekkor derült ki, hogy az oldalt egy 15 éves szerb fiú csinálta, akinek egy amerikai filmipari nagyhal küldött felszólítást. Röviddel ezután el is sötétült a PopCorn Time.

A szolgáltatás 2016-ban viszont feléledt, ám ez a visszatérés sem tartott túl sokáig: a The Verge szerint az oldal ezután sokkal hosszabb időre hunyta le a szemét, ami miatt úgy tűnt, örökre búcsút kell venni tőle. Nos, a legfrissebb hírek alapján mégsem, a Popcorn ugyanis megint működik.

A filmnézéshez most is a szolgáltató által készített klienst kell letölteni arra a PC-re, amelyről böngésznénk az oldal katalógusát. A telepítés ugyanúgy zajlik, mint bármely más szoftver esetében, extra teendő tehát nincs vele. Azt viszont, hogy meddig lehet használni, természetesen most sem lehet tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!