szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha egy iPhone-ra vásárolt app Mac számítógépekre írt verzióját is használná valaki, ezután nem kell a két programverziót teljes áron kifizetnie. Az Apple ugyanis engedélyezte, hogy a fejlesztők csomagban is árulhassák szoftvereiket.

Az Apple engedélyt adott a fejlesztőknek arra, hogy alkalmazásuk Mac számítógépre készült változatát is csatolni tudják egy iOS-re, iPadOS-re vagy a Watch okosórához készült szoftverhez – írta az Engadget. Ez fontos újítás azok számára, akik a cég rendszereit használják munkára vagy tanuláshoz, és nem csak egy Apple-eszközzel rendelkeznek.

Az Apple mindeddig olyan rendszert működtetett a szoftverekkel való kereskedés terén, ami nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében. A problémát az jelentette, hogy sok alkalmazásnál a maces árat is ki kellett fizetni, ha az ember (a telefonos app) számítógépes kiadását is használni akarta. Függetlenül attól, hogy az iPhone-jára már megvásárolta a programot.

A cég azonban beadta a derekát, és úgy döntött: ha a fejlesztők szeretnék, mostantól csomagban is értékesíthetik alkalmazásaikat, hogy a vásárló két legyet üssön egy csapásra. Fontos azonban tudni, hogy nem automatikus lépésről van szó, hiszen az továbbra is a programozókon múlik majd, élnek-e ezzel a kedvezménnyel. Az Apple tehát csak ajtót nyitott a lehetőségnek, de hogy ki is használják-e, az már kérdés. Jelenleg egyébként egy olyan szoftver sincs a cég boltjában, amelyre az újfajta értékesítés vonatkozna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Nem hagyja az Apple, hogy szórakozzanak a koronavírussal

Nem engedi az Apple, hogy olyan játékok és szórakoztató alkalmazások kerüljenek alkalmazás-áruházába, amelyek témája az új koronavírus vagy a vele kapcsolatos megbetegedés (Covid-19). A téma feldolgozását csak kiválasztott fejlesztői csoportoknak engedélyezik.