szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétféle érzékelővel is elláthatja prémium kategóriájú fejhallgatóját az Apple, amely a hírek szerint AirPods Studio néven debütál majd.

Bár az Apple elsősorban az iPhone-ról és a Mac számítógépekről ismert, nem szabad elfeledni azt a tényt sem, hogy a cég a fejhallgatók piacán is képviselteti magát. Hamarosan azonban nem csak a Beats márkanév alá tartozó eszközöket sorolhatjuk majd ide: a szóbeszédek szerint már javában készül az AirPods Studio nevű eszköz, amelyet igazi prémium készülékként szeretne csatasorba állítani az Apple.

Az általában pontos információiról ismert 9To5Mac szerint az új fejhallgató kétféle érzékelőt is kaphat, melyeknek igen különleges szerepet szánnak: a termék ezek révén tudni fogja, hogy a használójának szüksége-e van rá, így pedig folytassa-e a lejátszást, vagy pedig helyezze magát készenlétbe. Az egyik szenzor állítólag a fejről való levételt, illetve oda visszahelyezést fogja figyelni, a másik pedig azt, amikor az eszköz a nyakra kerül. A már említett alvó (készenleti) funkció is ez esetben léphet működésbe.

Az AirPods Studio valamennyire persze hasonlítani fog a cég többi AirPodsára, ugyanis ezt is teljesen vezeték nélküli formában tervezik kiadni. Szintén meg nem erősített információ, hogy az Apple a hangpárnák cseréjére is gondolt, amely a jövőben megjelenő kiegészítők miatt lehet fontos: ha a felhasználók szeretnék, a mágneses kialakításnak köszönhetően a kagylókat egy másik pántra is átrakhatják. Ez ugyanakkor nem jár majd konkréti gyakorlati haszonnal, az egész csak arra jó, hogy a felhasználók személyesebbnek érezzék az eszközt.

Az AirPods Studio megjelenése ősz környékén várható, ahogy a legújabb iPhone-ok bemutatója is. Míg azonban a telefonokhoz biztosan drágábban lehet majd hozzájutni, az új AirPodsot olcsóbban is megkaphatják a vásárlók. Egy Apple-minőségű termék esetében azért persze egész más értelmet nyer az “olcsóbb” kifejezés, és ez a fejhallgató esetében sem jelent mást: a cég úgy hírlik, 349 dolláros árcédulát álmodott meg neki, ami a kötelező adókkal nem számolva is több mint 110 ezer forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!