szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már meglévő szolgáltatásuk új funkciókkal való bővítése helyett egy merőben más projektbe kezdtek a Dropbox üzemeltetői: saját jelszókezelő appot adnak ki, amely a legfontosabb alkalmazásboltokban béta változatban már most is elérhető, használni meghívóval lehet.

Az Androidra és iOS-re tervezett program ránézésre nem sokban különbözik a hagyományos jelszómendzserektől: az app képes tárolni a Dropboxhoz, illetve bármely más szolgáltatáshoz tartozó felhasználónevet és jelszót, emellett új, biztonságos(abb) kódsor generálására is alkalmas.

©

Az ilyen rendszerek előnye, hogy a felhasználónak nem kell manuálisan, karakterenként beírnia a fiókadatokat, azok gyorsabban, gombnyomásra is beilleszthetők. Ilyen jelszómenedzser van régóta az Android és iOS operációs rendszerekbe is építve, illetve mobilon és asztalon is több más külsős megoldás is létezik (pl. LastPass).

A fejlesztés érdekessége, hogy a Dropbox különösebb hírverés nélkül kezdett el vele foglalkozni, és azóta sem közöltek róla semmit. Többek szerint igen valószínű, hogy az újdonságot a fizetős felhasználóknak készítik, de hogy ez valóban így van-e, egyelőre kérdéses.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!