szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még jobb lesz a felismerés: a Google tulajdonában lévő VirusTotal rendszerébe integrálják a Cynet, egy izraeli kiberbiztonsági cég tulajdonában lévő mesterségesintelligencia-alapú megoldást.

Nem véletlen a VirusTotal weboldal népszerűsége, több tucat vírusirtó segítségével lehet ellenőrizni a feltöltött fájlokat és webcím alapján honlapokat. A Google tulajdonában lévő szolgáltatás tudása tovább bővülhet egy izraeli kiberbiztonsági céggel, a Cynettel való együttműködésének köszönhetően. Pontosabban: integrálták Cynet Detection Engine programját a VirusTotalba – írja a The Hacker News.

©

Igen előnyös, hogy egy mesterségesintelligencia-alapú megoldásról (Cynet 360) van szó, egy folyamatosan tanuló és fejlődő észlelési modellről, amely rendszeresen információkat szolgáltat az új fenyegetésekről, amelyek a VirusTotalban még nem állnak rendelkezésre. De van egy másik oldala az éremnek: a Cynet kihasználja a Virus Total intelligenciáját, hogy tájékoztassa saját modelljét annak észlelési képességeinek és pontosságának folyamatos javítása érdekében.

A Cynet intelligenciájának folyamatosan fejlődésével, ígérik, csökkenthetők a hamis pozitív jelzések. Azzal is segíthető a fejlődése, ha az általa veszélyesnek talált fájlokat összehasonlítják egyéb szolgáltatók hasonló jelzésével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!