szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Apple-szabadalom arról árulkodik, hogy a cupertinói cég sem ragaszkodik ahhoz, hogy ne legyen érintőképernyős laptopja.

Meglehetősen sok kritikát kapott az Apple amiatt, hogy nincs érintőképernyős MacBookja (az ilyen megjelenítő a PC-s világban egyáltalán nem ritkaság). Van viszont úgynevezett touch bar (érintősáv) az Apple gépein, s maga a cég alelnöke, Craig Federighi jegyezte meg, hogy egy asztalnál használt gép esetében „meglehetősen fárasztó dolog emelgetni a kart, hogy a képernyőn végezzünk interakciókat”.

Viszont a dolgok állandóan változnak, adott esetben az Apple elképzelései is – írja az MS Poweruser. A cupertinói cég egyik szabadalma ugyanis azt sugallja, hogy hamarosan érintőképernyős MacBook is érkezhet. Mindennek a hátterében az állhat, hogy az Apple egy ultravékony érintésérzékelőt szabadalmaztatott (még 2019 decemberében), amit a napokban hozott nyilvánosságra az USPTO, az Egyesült Államok szabadalmi hivatala.

©

A szabadalmaztatott technológia célja, hogy ultravékony Apple eszközök jelenhessenek meg érintésérzékeny bevitellel. Bár a szabadalom nem említett kifejezetten egyetlen eszközkategóriát sem, a technológia felhasználható vékonyabb iPhone-ok, iPadek és persze MacBookok fejlesztéséhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!