szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akik sokat vannak szabadban és imádják a napsütést, azoknak nagy valószínűséggel tetszene a Xiaomi szabadalmaztatott telefonja. Sokszor ugyanis még csak figyelni sem kellene a töltésére.

A holland LetsGoDigital oldal fedezte fel a Xiaomi egyik, még 2018 júliusában, a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) benyújtott szabadalmát, egy olyan okostelefonről, amelynek a hátoldalára napelemet helyeztek.

A szinte keret nélküli dizájn szép nagy kijelzőt mutat, amelyen nem látható lyuk a szelfikamerának, de még motoros kameramegoldás sem látható. Elképzelhető, hogy a képernyő alján van valahol ez a kamera, mindenesetre korábban a gyártó már megszellőztetett ilyen ötletet. Ujjlenyomat-olvasónak sincs jele (sem elöl, sem hátul), ez talán arra utal, hogy a kijelző alatt helyezkedhet el.

©

Hátul egy függőleges helyzetű duplakamera látható vakuval – az elrendezés emlékeztet a Xiaomi Mi 8-éra, illetve a Redmi Note 6 Próéra. A hátoldal nagy részét a napelem foglalja el, az viszont az oldalnézetből is látható, hogy szerencsére nem túl vastag ez az egység.

©

A szabadalom meglétéből persze még nem következik, hogy valóban kiad egy ilyen, napelemes telefont a kínai gyártó. Mindenesetre ha emellett döntene, az sokat javíthatna a vállalat környezetbarát megítélésén. Egyébként nem ez az első, a nap energiáját is hasznosító elképzelés ezen a területen, tavaly például az orosz Caviar adott ki egy (szinte megfizethetetlen) napelemes iPhone-t, és a Samsung is bemutatott 2009-ben egy napelemes modellt (E1107 vagy más néven Solar Guru), ettől függetlenül egyelőre kuriózumnak számít, ha egy telefonba napelemet építenek.

Ha máskor is tudni szeretne a Xiaomi új készülékeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

Nem utazott el az Atlético Madrid a BL negyeddöntőjére

Nem utazott el az Atlético Madrid a BL negyeddöntőjére

Óránként frissülő pollentérképpel segít az allergiásoknak az Emmi

Óránként frissülő pollentérképpel segít az allergiásoknak az Emmi