szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 949 elemből álló Mindstorms-készlet a Lego egy különlegesebb játéka lesz: meg lehet vele tanulni kódolni.

Hét év után új Mindstorms-készletet ad ki a Lego, amellyel két szakterületbe, a programozásba és a robotikába is belekóstolhatnak majd a dán kockajáték legfiatalabb rajongói. A gyártó ehhez a Scratch grafikus felületet és a Python programnyelvet ültette újdonságába, melyekkel utasítások adhatók a megépített robotnak.

Az ősszel érkező új Mindstorms-készlet 949 elemből áll, ezekből a Lego közlése szerint ötféle robotot lehet majd összerakni. A programozáshoz szükséges applikáció androidos és iOS-rendszerű eszközökön is működik, így nem feltétlenül kell a számítógép előtt ülni, ha a kicsik alkotnának.

©

A készlet központi egysége Bluetoothon keresztül kommunikál, hat tengelyű giroszkóppal, valamint gyorsulásmérővel is rendelkezik. A Micro USB foglalatnak köszönhetően más eszközök, például hangszórók is csatlakoztathatók rá. A készlet tartalmaz még négy, forgásérzékelős motort, továbbá szín- és távolságérzékelőket is.

A készlet magyar árát még nem közölte a Lego, de az eurósat már tudni: az 359,99 lesz. Ez itteni viszonylatban (de a különféle sarcokat nem számolva) 126 ezer forintot jelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Hamarabb a vártnál: a Microsoft bejelentette a Surface Duo androidos telefont

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Törölt egy fotót az Instagramról? Most derült ki, hogy valójában megmaradt a rendszerben

Törölt egy fotót az Instagramról? Most derült ki, hogy valójában megmaradt a rendszerben