szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyűlnek a panaszok a neten: az Apple Music, pontosabban annak háttértevékenysége igencsak megterheli az iPhone-ok akkumulátorát.

Ha csatlakozott az Apple Musicot használók 72 milliós táborához, és azt tapasztalta, hogy hamar lemerül iPhone-ja akkuja, akkor nincs egyedül. Mind az Apple hivatalos fórumain, mind a Reddit fórumrendszerben sorjáznak a panaszok. Az iOS 13.5.1 és az iOS 13.4.1 verziót futtató iPhone-ok felhasználói azt állítják, hogy az Apple Music háttértevékenysége túlzottan megterheli az akkumulátort, rossz esetben akár 50 százalékkal csökkenhet a szokásos működési idő.

Az egyik felhasználó egy képernyőmentést is közzétett, amiből kiderül, egy nap alatt 53 százaléknyi energiát szívott el az Apple Music a háttérben. Ami meglehetősen furcsa annak fényében, hogy a felhasználó állítja, egész nap meg sem nyitotta az appot. A Redditre is felkerült egy képernyőmentés, ezen az látható, hogy az Apple Music elhasználja az akku energiájának 95 százalékát, ami még akkor is döbbenetesen magas, ha egész nap zenét streamelne innen valaki.

©

Egyes esetekben a háttértevékenység napi több órán keresztül zajlik, még akkor is, ha az alkalmazást hetekig vagy akár egyáltalán nem is használták. Bár a háttérben futó Music alkalmazásra már áprilisban panaszkodtak, azonban a napokban megnövekedett a panaszok száma, ami arra utal, hogy az Apple nemrégiben megváltoztatott valamit, ez okozhatja a problémát.

Az Apple Music által okozott szokatlan akkumulátorlemerülés mögött a Gizmodo szerint az állhat, hogy az iOS és az Apple Music legutóbbi változásai miatt az alkalmazás folyamatosan pingeli az Apple kiszolgálóit, miközben megpróbálja letölteni a tartalmat a háttérben.

Annak, aki úgy érzi, hogy érinti az említett hiba, az több megoldási lehetőség közül is választhat. A legegyszerűbb az Apple Music kiléptetése, az alkalmazás törlése, majd újratelepítése, vagy az iPhone újraindítása. Néhány felhasználó szerint sikeres lehet az automatikus letöltés kikapcsolása az iPhone beállításaiban, esetleg tiltani a háttérben történő alkalmazásfrissítést, vagy törölni valamennyi letöltést az Apple Music Libraryból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
275 millió forintra bírságolt az MNB egy U. Attila nevű férfit

275 millió forintra bírságolt az MNB egy U. Attila nevű férfit

Enyhe, náthaszerű tünetei voltak kezdetben a pilisborosjenői orvos koronavírusos asszisztensének

Enyhe, náthaszerű tünetei voltak kezdetben a pilisborosjenői orvos koronavírusos asszisztensének

Márki-Zay szerint lényegében zsarolással vesznek rá polgármestereket a Fidesz támogatására

Márki-Zay szerint lényegében zsarolással vesznek rá polgármestereket a Fidesz támogatására