szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2021 végén lejár Tim Cook tízéves megbízatása. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tölthetne újabb 10 évet a világ egyik legfontosabb vállalatának élén.

Éppen jövőre lesz 60 éves Tim Cook, de nem csak ezért fontos a 2021-es esztendő az Apple jelenlegi vezérigazgatójának: ekkor jár le Cook a céggel kötött 10 éves megbízatása, így egy elméletben egy másik vállalathoz is igazolhatna. Ilyesmi viszont aligha fog megtörténni – írta a Phone Arena.

Tim Cook kereken 10 éves szerződést kötött az amerikai céggel, amikor elvállalta a vezérigazgatói pozíciót. Ez idő alatt pedig olyan termékek megjelenésénél volt jelen, mint az AirPods vagy Apple Watch. Arról nem is beszélve, hogy a vállalatnak továbbra sincs miért panaszkodnia: termékeit hatalmas tömeg veszi, pénzük pedig rengeteg van.

A Phone Arena hozzáteszi azt is, hogy Cook a korábbiakhoz hasonlóan tavaly is óriási pénzeket keresett az Apple-nek hála: 2019-ben 133 millió dollár landolt nála (ez több mint 41 milliárd forint), amiben persze az egész éves fizetése, a bónuszok és részvénydíjak is benne vannak.

Az Apple ráadásul az elkövetkező években fordul csak rá az újabb "one more thing" vonalra, az AR-szemüvegekre. Akik pedig ismerik a vezérigazgató mentalitását és elhivatottságát, mind biztosra veszik, hogy Cook ott akar lenni, amikor a cég előáll ezzel a termékkel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

Sorozatban törte fel az autókat a Balaton partján két budapesti férfi

Sorozatban törte fel az autókat a Balaton partján két budapesti férfi

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk