szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google Japán után az Egyesült Államokban is elkezdte megjeleníteni az utak forgalmát szabályozó közlekedési lámpákat.

A Google Térkép japán verziójában évek óta elérhető az a funkció, amely megjeleníti az utazók számára a közlekedési lámpákat a navigációban. Mindez igen hasznos információ, mert így az ember életszerűbben tudja felmérni, hogy merre kell mennie.

A napokban a funkciót az Egyesült Államokban is elérhetővé tették az androidos felhasználók számára, így néhány városban – New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago – szintén látni lehet a közlekedési lámpákat. A változást a Droid Life szúrta ki, ám azóta már a Google is megerősítette, hogy valóban megkezdték a funkció kiterjesztését.

©

Az ötlet nem újkeletű, az Apple Maps már 2019-ben, az iOS 13 érkezése után elkezdte megjeleníteni a forgalmat szabályozó lámpákat. Sőt, már Siri is eszerint igazítja útba a felhasználókat: ahelyett, hogy azt mondaná, "haladj előre 30 métert, majd fordulj balra", azt mondja:

menj el a következő lámpáig, és ott fordulj balra.

Mindez apró változásnak tűnik, ám a segítségével mégis sokkal életszerűbb lesz az utazás. A Droid Life szerint ugyanakkor a Google egyelőre nem így navigál, vélhetően ezt a későbbiekben aktiválják majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki