szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok kritika érte Donald Trump Space Force-át, amiért olyan logót választottak, amely nagyon hasonlít a Star Trek-féle Csillagflotta emblémájára. Most elkészült az újabb, de mintha ez is ismerős lenne.

Bemutatta újabb, immár végleges logóját a Donald Trump amerikai elnök kezdeményezésére felállított űrhaderő (Space Force). Így néz ki az új embléma, amelyet tehát használni fog a hadsereg hatodik ágának számító űrhadosztály:

©

A képet azért kellett lecserélni, mert a katonaság sokak szerint olyan logót választott előzőleg, amely szinte alig különbözik a Star Trekből ismerős Csillagflottáétól.

A most bemutatott ábrához egy bejegyzést is mellékelt az űrhaderő, melyben részletesen kifejtik, mi sarkallta őket a logó elkészítésére, és milyen jelentősége van annak. Egyrészt megemlítik, hogy a formát nem ők találták ki, azt ugyanis számos űrügynökség használja, és legalább 1961 óta ismerni hasonló emblémákat.

A kép elrendezése viszont az ő munkájuk, a látható négy réteg (az ábra külső “héjától” befelé számolva) pedig nem véletlenül lett annyi, amennyi: pontosan négy fegyveres erő támogatja a különféle űrmissziókat és így a Space Force tevékenységét. A mottó ugyancsak az ő fejükből pattant ki: a latin "Semper Supra" magyarul nagyjából annyit tesz:

mindig fent/feljebb, utalva az űrben való kalandokra.

Arról nem esett szó, mi a helyzet azzal az üggyel, amelyben egyelőre a Netflix áll nyerésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszámolták, hússzor rosszabb a helyzet az ember miatt az óceánokban

Kiszámolták, hússzor rosszabb a helyzet az ember miatt az óceánokban

Messinek sikerült, az Apple-nek nem mindig – kis védjegytörténelem

Messinek sikerült, az Apple-nek nem mindig – kis védjegytörténelem

Itt az EU-elnökség javaslata, mégsem kötnék olyan szigorúan a jogállamisághoz a kifizetéseket

Itt az EU-elnökség javaslata, mégsem kötnék olyan szigorúan a jogállamisághoz a kifizetéseket