szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az id Software fejlesztői újabb frissítést adtak ki az 1990-es évek elején megjelent Doom és Doom II játékokhoz, hogy ma játszva is jól nézzenek ki.

Kevés olyan örökéletű videojáték létezik, mint a Doom-sorozat első és második része. Az id Sotfware által 1993-ban és 1994-ben kiadott két játékot a mai napig imádják a rajongók, így nem csoda, hogy a fejlesztők még most, 27 évvel az első rész megjelenése után sem engedték el teljesen a programok kezét.

A játékokat januárban már frissítették egyszer, hogy másodpercenként 60 képkockát jelenítsenek meg, ezzel téve még lágyabbá a játékmenetet, most pedig egy szintén látványos változás érkezik a szoftverekhez. A Doom és a Doom II mostantól hivatalosan is megkapta a 16:9-es képarányt, vagyis a szélesvásznú megjelenítést is támogatják a programok. A kiadó Bethesda szerint a játékosok ennek köszönhetően a korábbinál sokkal nagyobb szeletét láthatják be a térnek.

További jó hír, hogy az androidos eszközökön játszható Doom és Doom II mostantól a 90 és a 120 Hz-es képfrissítési rátát is támogatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyedi széria az 523 lóerős Mercedes-AMG GT „Lopakodó”

Egyedi széria az 523 lóerős Mercedes-AMG GT „Lopakodó”

Mint a dominó, úgy dőlnek a Marvel-bemutatók

Mint a dominó, úgy dőlnek a Marvel-bemutatók

Ellentmondanak a magyar hatóságoknak az EU járványügyi szakértői

Ellentmondanak a magyar hatóságoknak az EU járványügyi szakértői