szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tudják pontosan a szakértők, miért tévedtek az ausztrál folyóba a hosszúszárnyú bálnák. Ha nem sikerül kiterelni az állatokat, előbb-utóbb megehetik őket a krokodilok.

Krokodiloktól nyüzsgő folyóból próbálnak kimenteni hosszúszárnyú bálnákat Ausztráliában –  írja a BBC. Ez az első alkalom, hogy ilyet látnak a szakértők, akik szerint

véletlenül rossz irányba fordulhattak a bálnák, így kerülhettek 30 kilométer mélyen a folyót körülfogó szárazföld belsejébe.

Az állatok a megtévesztő nevű, valójában krokodilok lakta „Keleti Aligátofolyón” (East Alligator River) úsznak felfelé. Egyelőre nem várható, hogy a 12-16 méteres bálnákat megpróbálják megenni az ugyancsak hatalmas hüllők. De ha tovább úszank felfelé a folyón, előbb-utóbb olyan sekély lesz a víz, hogy elakadnak. Vélhetően akkor már megennék őket.

Az Antarktisz felé tarhattak a bálnák Carole Palmer tengerbiológus szerint, amikor valamiképpen eltévedtek. A csoportból két példány már megtalálta a kiutat a folyóból, de legalább egy még nem. A sáros, átlátszatlan víz miatt nem tudják, valójában hány állatról van szó. Mint Palmer nyilatkozta, a hatóságok jelenleg azt tervezik, hogy erőteljes zajjal, vagy más bálnák énekének lejátszásával veszik rá őket a visszafordulásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladás közben csaptak le a dílerre a rendőrök - videó

Eladás közben csaptak le a dílerre a rendőrök - videó

LMP: legyen előválasztás az egyéni választókerületekben is

LMP: legyen előválasztás az egyéni választókerületekben is

Nem volt ötös a lottón

Nem volt ötös a lottón