szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több böngészőből is elérhető az a funkció, amely segítségével azonnal el tudunk kezdeni jegyzetelni.

Kis túlzással milliónyi lehetőségünk van ma már arra, hogy papír és ceruza nélkül is jegyzeteljünk. Használhatunk egy mobilunkra telepített alkalmazást, a számítógépünkön ezt a célt szolgáló programot, esetleg valamilyen (internetes) szövegszerkesztőt. Van azonban még egy módja a dolognak, amit valószínűleg csak kevesen ismernek.

Ha nagyon gyorsan kellene elkezdenünk a jegyzetelést, és a számítógép épp előttünk van, elég csak a böngésző címsorába beírni az alábbi parancsot:

©

Ha entert ütünk, egy üres lap nyílik meg a böngészőben, ahová azonnal megkezdhetjük a jegyzetelést.

©

A megoldás a Google Chrome-ban, a Safariban és a Firefoxban működik, de jó eséllyel más böngészőknél is hasonló lenne az eredmény.

Persze ennek a jegyzetelésnek is vannak korlátai: például nem tudunk betűméretet állítani. A szöveg mérete úgy lehet nagyobb/kisebb, ha ránagyítunk/lekicsinyítjük az oldalt.

©

Emellett betűtípust sem tudunk változtatni, az írás irányát viszont igen. Sőt, a Chrome böngészőben még fel is olvastathatjuk a géppel a leírtakat – ehhez nem kell mást tenni, mint kijelölni a szöveg(részt), majd a jobb egérgombbal kattintani, a felugró menüből pedig kiválasztani a Beszéd megkezdése opciót.

Fontos megemlíteni még, hogy az ide beírt szöveget nem lehet a böngészőbe elmenteni, vagyis érdemes azt később átmásolni egy dokumentumba. A trükk ugyanakkor nem is ezért hasznos, hanem azért, mert könnyen és gyorsan elérhető jegyzetelési lehetőséget kínál – főleg akkor, ha a mutatott parancsot elmentjük a könyvjelzők közé.

Ha máskor is olvasna hasonló tippeket, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ki az a Sztamen Grigorov, és miért van ma a Google kereső főoldalán?

Ki az a Sztamen Grigorov, és miért van ma a Google kereső főoldalán?

26 millióba kerül az LG új tévéje – cserébe feltekerhető

26 millióba kerül az LG új tévéje – cserébe feltekerhető

Bele lehet szeretni egy polipba?

Bele lehet szeretni egy polipba?