szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerda estére elérhetetlenné vált a magyar videojátékközösség egyik legnépszerűbb Twitch-csatornája, a WeAreTheVr. A hiba nem a felhasználók készülékében van.

Órák óta nem sugároz új adást a TheVR csapatának Twitch-oldala. Nem technikai jellegű gondról van szó, a szolgáltató, felthetően jogvédett tartalmak miatt, letiltotta a két fiatal százezrek által követett csatornáját, amit az érintettek is megerősítettek.

A döntés hátterében a streaming platform egy nyáron életbe lépett szigorítása állhat, amely miatt több videós is figyelmeztetést kapott a felvételeknél használt (jogvédett) zenei anyagok miatt. A debreceni csapat az Apple jogait kezelő cég követelése miatt kapott tiltást, de az nem világos, pontosan miért.

A történethez hozzátartozik, hogy a streamerek az iPhone 12-család október eleji bemutatóját élőben közvetítették és kommentálták a csatornán. Feltételezhető, hogy ez okozott gondot, de az ügy összesen három jogsértést takar. Kérdéses, hogy ezek közül mindegyik ugyanehhez az esethez köthető-e. A videósok ígérték: utánajárnak a dolognak.

A Twitch platformját az utóbbi időben sokszor érte kritika furcsa rendszeranomáliák miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díszcsomagolást ad a kormány minden döntésére, hogy úgy tűnjön, van egy nagy akcióterve

Díszcsomagolást ad a kormány minden döntésére, hogy úgy tűnjön, van egy nagy akcióterve

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén