szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, hogy a Facebook még nincs teljesen megelégedve az online vásárlások terén nyújtott szolgáltatásaival, ezért bővíti ezzel kapcsolatos portfólióját. A konkrét ügylet hátterében egy másik cég és technológiájának felvásárlása áll.

A Facebook egymilliárd dollárt (közel 300 milliárd forintot) fizethetett a Kustomer nevű startupért és online eszközéért, amellyel egyszerűbbé tehetők az internetes vásárlással kapcsolatos ügyintézések – írja a The Wall Street Journal. A cég egész pontosan egy olyan felületet készített, ahol könnyebben, gyorsabban kapcsolatba kerülhetnek a vevők az eladást végző cég alkalmazottaival. A munkaerőt ez esetben viszont nem hús-vér emberek jelentik, hanem számítógép által irányított karakterek (botok).

Hasonló összegért kelt el az Instagram képmegosztó is, amely ma már ugyancsak a Facebook tulajdona. A szintén Mark Zuckerberg birodalmához tartozó WhatsAppért viszont ennél is sokkal többet, 19 milliárd dollárt fizetett ki annak idején a közösségi oldalakra építő vállalat, amely fennállása óta több mint 100 száz céget szerzett meg.

A Kustomer felvásárlása önmagában nem túl érdekes, mást érdemes nézni: a Facebook éppen akkor jut hozzá a céghez, amikor a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva számos olyan fejlesztést végez, melyek megkönnyítik a felhasználók és az online kisboltok közti üzletelést és kapcsolattartást. A mostani ügylet is ennek újabb módú megerősítése, bővítése.

A Facebook közleményében elismerte a Kustomer felvásárlását, és azt is hozzátették, hogy a cég működésében semmilyen változás nem lesz érzékelhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyáron rendeznék meg az Ünnepi Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált

Nyáron rendeznék meg az Ünnepi Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált

66 hónapnyi veszteség után bezárhatja a mobilos részlegét az LG

66 hónapnyi veszteség után bezárhatja a mobilos részlegét az LG

Kézilabda-vb: magabiztos győzelem a brazilok ellen

Kézilabda-vb: magabiztos győzelem a brazilok ellen