szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Flash az év végével örökre eltűnik az internetről, az Internet Archive-nak köszönhetően az ehhez kapcsolódó játékok legjobbjait továbbra is el lehet majd érni.

Az Adobe január 1-jén végleg elengedi a Flash kezét: sem frissítés nem lesz, sem letöltési lehetőség, és arra kéri a felhasználókat, a saját adataik biztonsága érdekében ők is töröljék számítógépükről mielőbb a segédprogramot. Így végleg eltűnik az internetről az 1996 óta szinte mindenki által használt Flash, és ezzel együtt az erre épülő böngészős játékoknak is örökre búcsút inthetünk.

Az Internet Archive eddig nagyjából 1000 Flash-játékot mentett el az utókor számára, ezeket pedig el is kezdte katalogizálni. Néhányat a legjobbak közül már ki is gyűjtött, jelenleg összesen 676 játékot lehet elérni. Ezek között olyan klasszikusokat találni, mint a Salad Fingers, a Badger vagy a nem éppen agyonbonyolított Bubble Wrap.

A programokat természetesen futtatni is lehet, amihez az Internet Archive a Ruffle nevű emulátort használja. A játék kiválasztása után nincs más teendő, mint megvárni, hogy betöltsön a szoftver, és már indulhat is az első pálya.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK

Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések