szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tartja magát az Adobe a 2017-es ígéretéhez, és 2020-ban tényleg lezárják az internetet meghatározó Flash-korszakot. Az éven belül azért nem sietik el.

Hosszú éveken át volt elengedhetetlen kiegészítője a böngészésnek a Flash, az elmúlt években viszont már csak a nyűg volt vele. A technológia mára komoly biztonsági kockázattá vált, az utóbbi években megszámlálhatatlanul sok biztonsági frissítést kellett kiadni hozzá.

Ennek fényében nem csoda, hogy az Adobe 2017-ben bejelentette, eltörli a böngészőből a Flasht. A cég a 2020-as dátumot tűzte ki célul, azóta pedig már az Apple és a Google is vert egy-egy szöget a koporsójába.

A Flash nyugdíjazásának dátumát eddig nem ismerhettük, most viszont bemondta az Adobe: 2020. december 31-ével végleg elengedik a kezét. Ezután – vagyis lényegében 2021. január 1-jétől – már semmilyen (biztonsági) frissítést nem készítenek hozzá, a felhasználókat pedig arra biztatják, hogy mielőbb töröljék a segédprogramot a gépükről.

Az Adobe azt is közölte, leszedik a honlapjukról az összes korábbi Flash-verziót, és blokkolják az ilyen tartalmak megjelenítését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

Karikó Katalin: Vakcinát fejleszteni elsősorban morális kötelezettség

Karikó Katalin: Vakcinát fejleszteni elsősorban morális kötelezettség

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap