szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mai hajszárítók kínálatát látva azt hihetnénk, hogy egy ilyen készülékbe már nem is lehet túl sok innovációt vinni, azonban a területen immár több mint 80 éve jelenlévő Panasonic rácáfol e vélekedésre.

Jól jöhet a Panasonic újdonsága azoknak, akiknél a reggeli tisztálkodás elmaradhatatlan része a hajmosás és hajszárítás. Az EH-NA67-W típusjelű hajszárító a szabadalmaztatott nanoe nevű technológiát, valamint egy automatikusan oszcilláló, a gyors száradást elősegítő fúvókat tartalmazó készülék hozzájárul a szárításból adódó hajkárosodás csökkentéséhez – ígéri a japán gyártó.

©

A nanoe technológia lényege, hogy a levegőből (ami feltehetően nagyon párás fürdés vagy zuhanyozás után) vonja ki a nedvességet apró, nedvességben gazdag részecskék létrehozásához, amelyek kellően picikék ahhoz, hogy behatolhassanak a hajszálakba. Ezeknek a részecskéknek a nedvességtartalma ezerszer nagyobb, mint azoké a töltött ionoké, amelyeket a modern hajszárítók használnak a hidratálás érdekében. Ez az extrém nedvesség védi a hajat a mindennapos szárítás ártalmaitól, ugyanakkor kellő simaságot és fényt is ad a hajnak.

Ettől függetlenül a hajszárító által kibocsátott levegő hőmérséklete éppen úgy, több fokozatban állítható, mint a „mezei” hajszárítók esetében. A Panasonic hajszárítóban lévő egyedi oszcilláló fúvóka igen gyorsan mozog, így amellett, hogy gyorsabban szárad a haj, nem koncentrálódik a meleg levegő egy kisebb területre, akkor sem, ha alig mozgatnák a készüléket.

A Panasonic nanoe hajszárítója első körben az Egyesült Államokban kapható, 150 dollárért (ez nagyjából 45 ezer forintnak felel meg).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
197 koronavírusos beteg halt meg

197 koronavírusos beteg halt meg

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába