szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zoomban évek óta elérhető a funkció, ami feliratozza a beszélgetéseket – ám ez csak a fizetős felhasználók számára volt elérhető. Hamarosan viszont mindenki más is megkapja majd.

Hamarosan újabb funkciót kapnak majd azok a Zoom-felhasználók, akik a szolgáltatás ingyenes verzióját veszik igénybe. A fejlesztő cég bejelentette, ősztől már nemcsak a fizetős ügyfelek számára lesz elérhető az automatikus closed caption, vagyis az a funkció, ami élőben feliratozza a beszélgetésünket.

Bár az őszi időpont még meglehetősen messzinek tűnik, a Zoom gondolt azokra is, akiknek esetleg hamarabb lehet szükségük erre. Ehhez nem kell más tenni, mint az alábbi űrlapot kitölteni, majd elküldeni a cég számára. Fontos ugyanakkor, hogy az automatikus feliratozás egyelőre csak angol nyelven lesz elérhető, vagyis a magyar szavakat nem érti majd a rendszer.

Mókás új effektekkel bővül a Zoom

Az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthynak, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosának érdekes ötlet jutott az eszébe: bérbe adja a kecskéit egy Zoom-beszélgetéshez. A viccnek indult elképzelés nagyon bejött.

Ahogy fentebb is írtuk, a Zoom fizetős ügyfelei számára korábban már elérhető volt egy ilyen szolgáltatás, amely a mesterséges intelligencia segítségével feliratozta a beszélgetést. Aki nem akarta azt használni, az manuálisan is elkészíthette a leiratot.

A mostani lépéssel a Zoom elsősorban a hallássérült felhasználók számára teszi könnyebbé a szolgáltatás használatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok