szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány újra meghosszabbította a lehetőséget, mellyel azok élhetnek, akiknek digitális oktatásra kellett átállniuk.

Márciusban is ingyen férhetnek hozzá a vezetékes internethez a digitális oktatásban lévők – erről egy hétvégén megjelent kormányrendeletben határoztak. A kormány először tavaly novemberben vezette be a lehetőséget, amelyet aztán januárban és februárban is igényelni lehetett.

A fizetés nélkül használható internetre jogosult az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja; illetve az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

Frissítés: középiskolai tanárként dolgozó olvasónk jelzése szerint a lehetőséget csak azok vehetik igénybe, akik tavaly novemberben, az ingyennet első meghirdetésekor kérték azt, és ezzel regisztráltatták magukat.

A HWSW informatikai magazin információi szerint az iparági szereplők arra számítanak, hogy a rendelkezés a teljes veszélyhelyzet idején érvényben maradhat – vagyis a következő 90 napban. A HWSW arról is írt, hogy tudomásuk szerint a lehetőséget eddig alig néhány tízezren igényelték, az intézkedés így a vártnál jóval kevésbé fájt a szolgáltatóknak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Jó sárkányok

Jó sárkányok