szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Éppen Új-Mexikó felett haladt az American Airlines egyik járata, amikor a legénység egy különös objektumra lett figyelmes.

UFO-t, vagyis azonosítatlan repülő objektumot észlelt az American Airlines pilótája, amikor a járat Új-Mexikó térségében haladt – jelentette a hírt számos amerikai hírportál, köztük a TMZ. A lap nem kísérelte meg kitalálni, mit láthatott a gép legénysége. Ehelyett a Szövetségi Nyomozóirodához (FBI) fordult, amely igen készséges volt: a szóvivő, Frank Fisher azt közölte, tudnak az incidensről, de további részleteket nem áll módjukban megosztani.

A pilóta elmondása szerint a tárgynak hosszú, henger alakja volt. “Valami épp most húzott el fölöttünk” – mondta a repülésirányításnak. Néhány pillanat múlva hozzátette: az objektum leginkább egy rakétára hasonlított, emellett nagyon gyorsan mozgott. A repülő később gond nélkül landolt a phoenixi reptéren, ahova Cincinnati városából tartott. (Az incidens hivatalosan február 21-én történt, de a hír csak a minap került a címlapokra.)

Az ügyben a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) is közleményt adott ki. A hivatal úgy tájékoztatott, hogy a rendszereik a kérdéses időpontban semmilyen tárgyat nem észleltek Új-Mexikó térségében.

A War Zone szerint Új-Mexikóban található a White Sands Missile Rangen nevű kísérleti terület, ahol korábban az amerikai hadsereg tesztelt különféle eszközöket az atomfegyverektől kezdte a V-2 nevű rakétáig. A helyszín egyben az USA űrprogramjának szülőhelye, ahol ma is szívesen próbálnak ki még fejlesztés alatt álló fegyvertechnikákat.

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Egy új törvény szerint a hírszerző ügynökségek már nem tarthatnak vissza ufómegfigyelésekkel kapcsolatos információkat. Ennek keretében tettek nyilvánossá egy vaskos iratanyagot, amelyet 70 éven át bővítgetett a CIA.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Állítják: Amerika nem állt le az UFO-kutatással, és találtak is valami furcsát

Az Egyesült Államok továbbra is kitartóan próbál magyarázatot találni a pilótáival történt furcsa égi jelenségekre, e tevékenységet pedig jövőre is folytatják: egy kiszivárgott jelentés szerint az UFO-kutató kormányügynökség megkapta a szenátusi hozzájárulást, amely anyagilag is támogatja a programot. A csoport egyesek szerint bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy nem vagyunk egyedül.

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Arab politikus az izraeli kormányban? Most először ez is előfordulhat

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás