szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brillíroz a Microsoft mesterséges intelligenciája: képes egy szöveges Word dokumentumot képekkel feldobott PowerPoint prezentációvá alakítani.

A Microsoft egy új, Transform nevű szolgáltatással kísérletezik, ami lehetővé teszi a webes Word felhasználói számára, hogy egy szöveges dokumentumot PowerPoint prezentációvá alakítsanak. Az új parancs a File/Transform/Transform to PowerPoint presentation útvonalon érhető el. Természetesen a felhasználónak meg kell nyitnia egy Word dokumentumot, hogy használhassa az új lehetőséget.

A parancs kiválasztása után találni kell egy tervezési témát az előadáshoz, majd át lehet tekinteni az eredményt az ugyancsak webes PowerPointban. Az új PowerPoint-diákat a felhasználó OneDrive mappájában tárolja a rendszer.

©

A Transform funkció jelenleg csak az Office Insiders program felhasználói számára érhető el, és számos korlátozással jár, ezzel együtt a Microsoft arra biztatja őket, hogy teszteljék a mesterséges intelligencia tudását, hiszen mindenképpen érdekes, hogy a többnyire szöveges információkból miként javasol vizuális prezentációt. A megoldás egyelőre csak a szöveges tartalmat támogatja, más médiatartalom támogatása még nem érhető el. Viszont a saját másféle tartalmak a későbbiekben hozzáadhatók az előadásokhoz, miután valaki átalakította a Word dokumentumot – idézi a ZDNet a PowerPoint csapat programmenedzserét, aki azt is megjegyezte, hogy bár az újdonság egyelőre még csak a bennfenteseknek szól, hamarosan az összes webes felhasználó számára elérhető lesz.

A Transform jelenleg csak angol nyelven használható, és a Microsoft szerint nem működik az Internet Explorer vagy az Apple Safari böngészőben. De ezt fordítsuk meg: feltehetően használható a Firefoxban, a Chrome-ban és a Chromium-alapú Edge-ben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát