szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple folyamatosan javítgatja digitális asszisztensét, és az új iOS-frissítés egy remek tulajdonsággal is felruházza a Sirit. Emlékezetében fogja tartani, melyik zeneszolgáltatást preferáljuk, azonban ez nem jelent kardinális változást.

Az Apple hamarosan megjelenő iOS 14.5 operációsrendszer-verziója hasznosabbá teheti a Sirit azok számára, akik a digitális asszisztensre támaszkodva játszatják le kedvenc zeneszámaikat.

A szoftverfrissítést követően a digitális asszisztens csak egyszer fogja megkérdezni, hogy melyik szolgáltatást szeretné aktiválni a felhasználó a zene lejátszásához, majd megjegyzi a szóban forgó beállítást, és a jövőben már kérdés nélkül ugyanezt fogja használni. Ha például egy szám lejátszásának kérésekor a Spotifyt említjük, akkor a továbbiakban már mindig a Spotify indul el, ha zenét hallgatnánk.

Sokan, a februárban megjelent béta kiadás próbálgatása után ezt úgy kódolták, hogy az iOS 14.5-től kezdve az Apple lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára, hogy megváltoztassák az alapértelmezett zenei alkalmazást a telefonjukon, azonban a TechCrunchnak adott nyilatkozatában az Apple hangsúlyozza, hogy ez nem így van. Továbbra sem lehet megváltoztatni az alapértelmezett zenei alkalmazást úgy, ahogyan ezt megtehető az e-mail és a böngészőalkalmazások esetében (amelyeknél erre külön beállítás szolgál). A fentiekben részletezett változás csak a frissített Siri-élmény része lesz.

©

Az Apple külön is hangsúlyozta, hogy a szolgáltatás a Siri intelligenciájára alapszik, azaz idővel javulhat vagy akár meg is változhat, ahogyan a Siri megtanulja jobban megérteni a felhasználó zenehallgatási szokásait. A hangválasztás funkció emellett nem akadályozza meg a felhasználókat abban, hogy név szerint is kérjenek szolgáltatást, még akkor is, ha nem az a szokásos preferenciájuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!