szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google Meet új funkciója még alacsony töltöttség mellett is lehetővé teszi a zavartalan videokonferenciát.

Ha korábban az akku hamarosan bekövetkező lemerülésére fogta, ha otthagyott egy Google Meet konferenciát, akkor a jövőben majd más indokot kell keresnie. Persze még csak ennyire rosszhiszeműnek sem kell lenni, mert egy lemerülő akku annak is gondot okozhat, aki épp egy fontos prezentációt tart, és nincs a közelében áramforrás. A Google most erre a problémára szolgált megoldással: „takarékos módot” vezetett be, ami lehetővé teszi, hogy még a lemerülő akkumulátor esetén is folytatható legyen a megbeszélés, illetve akkor is, ha kapcsolódási gondok lennének.

©

Az új funkció korlátozza az adat- és energiafogyasztást a Google Meet szolgáltatásban a videohívás idejére, kevesebb akkumulátor- és internetadatot fog használni. A funkciót fokozatosan vezetik be, és a Beállítások menüben érhető majd el. Mielőtt csatlakoznánk az értekezlethez, be kell kapcsolni ezt a módot (Settings/Limit data usage). Azon pedig nem kell meglepődni, ha némi minőségromlást észlelünk majd a videohívásokban.

A Google Meet segítségével akár 250 főig terjedő csoportok tarthatnak videokonferenciát, amihez a Google valós idejű feliratokat is kínál. A Google Meet elérhető a Gmailből vagy telepíthető az alkalmazás iOS-es vagy androidos eszközre. Egy-egy értekezlethez csak a házigazda meghívójával lehet csatlakozni, ami egyfajta biztonságot nyújt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!