szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple legújabb termékébe, az AirTagbe cserélhető elem került, ezt azonban nem mindenki tartja szerencsésnek.

Az Apple legtöbb termékében csak szakértői segítséggel lehet cserélni az akkumulátort. Ezzel szemben az elveszett holmik megtalálásához készített AirTagben egy kisebb elem található, melyet akár otthon is pótolhat az újdonság tulajdonosa. Ezáltal pedig szervizelésre sincs szükség.

Az irodai cikkeket árusító Officeworks azonban nem tartja jó dolognak, hogy ez eszköz “lelke” házilagosan is hozzáférhető, az ugyanis – álláspontjuk szerint – a gyermekek kíváncsiságát is felkeltheti, ami így könnyedén balesetekhez vezethet. A hálózat egyik ausztrál egysége ezért le is vette polcairól az AirTageket – írta a Gizmodo.

A bolt megerősítette, hogy a terméket határozatlan ideig nem forgalmazzák, de azt nem közölték, pontosan mi okból tettek így. Egy helyi Reddit-fórumban terjedő megjegyzések viszont arról árulkodnak, hogy a vállalatnál biztonsági aggályok merültek fel az AirTagekkel kapcsolatban, és ezért döntöttek a vásárlás ideiglenes felfüggesztése mellett.

Úgy tudni, hogy a cég most választ vár az ausztrál fogyasztóvédelmi hivataltól, hogy valóban olyan biztonságos-e az Apple újdonsága, ahogy azt az amerikai cég állítja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!