szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Feketevágás, Szabad Európa, lakáskocsma? A besúgó szalad, liheg és feljelent. És közben Simicska Lajosnak dolgozik!

Nem, nem halt ki a kommunista házmester, aki annak idején szaladt feljelenteni a Szabad Európáért, a hosszú hajért, a táskamagnóból szóló beatzenéért vagy bármiért. Egy csőcselékünk van, de igyekszünk szaporítani. Az ilyen ember ma természetesen Simicska Lajos alkalmazottja. Vagy szeretne neki dolgozni.

Nagy halat fogtak a Hír Tv nevű dögkút házőrző kutyái: sikerült lebuktatniuk egy lakáskocsmát, ahol – igen, jól hallották, megrázó jelenet következik – még dohányoznak is. Ahogy az efféle büszke keretlegényektől várható, rögtön ki is hívták a hatóságot, aztán elbüszkélkedtek a képernyőn, milyen ügyesen nyakon csípték az osztályellenséget.

A Keret mellesleg nem zavart senkit, egyetemisták, költők és hasonló szerzetek kuckója volt, akik itt még egy kicsit elbújhattak a rendszer elől; a szabadság kis körében érezhették magukat, mintha olyan fasza lenne minden, mint a nyolcvanas években. De hát a spiclinek meg az a dolga, hogy utánuk menjen, hallgatózzon és feljelentsen. Meg is teszi, nem is szégyelli magát, önkéntes rendőrnek, sőt önkéntes BKV-ellenőrnek képzeli magát. Az teszi boldoggá, ha másokat tönkretehet. Mindegy neki, hogy feketevágás, illegális istentisztelet vagy lakáskocsma.

És hogy kerek legyen a kép, ezek a csúszómászó férgek ki másnak dolgoznának, mint Simicska Lajosnak. Annak az embernek, aki percenként többe kerül az országnak, mint az összes lakáskocsma éves forgalma. Tőle kapják a fizetésüket, és éppen ezért: hogy ne a teljes lenyúlt dohánypiac jusson eszükbe, hanem a Keretben elszívott két doboz cigaretta, és hogy a korrupció a titokban felszolgált házisört jelentse, ne pedig az ő gazdájukat. De ehhez azért kevés lesz egy marék meztelencsiga nyáladzása.

Akadjon a torkotokon a jutalomfalat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!