Zubor Tamás Vélemény

Roma-e vagy?

Az RTL Klub folyamatosan képernyőn tartja Győzikét, aki a butaságot erényként bemutató stílusával éppen azokat a mélyen munkáló, romákkal szembeni előítéleteket erősíti, melyek ellen az RTL egyébként próbál is tenni valamit.

Hack Péter Itthon

Államfőválasztás: bal fék

A kormányzó baloldali koalíció az elnökválasztás régóta előre látható feladatát úgy oldja meg, hogy bárhogyan is alakulnak az elkövetkező napok, a baloldal biztosan veszít az ügyön. A közvélemény-kutatások eredményei azt jelzik, hogy a baloldali szavazók döbbent értetlenséggel szemlélik az eseményeket. A koalíció szavazóinak elbizonytalanodását mutatja, hogy a választási aktivitási adatok történelmi mélyponton állnak.

Vélemény

Szili magával ránthatja Hillert?

Meghatározó szocialista körökben már a kincstári optimizmus is fogytán a közelgő államfőválasztás előtt. Ha Szili nem jön be, Hiller presztízse is megrendül.

Vélemény

"Meg kellene emelni a kilépés árát"

Válságban van-e a 35 éves atomsorompó-egyezmény, amelynek jelentős részben köszönhető, hogy Nagaszaki óta nem vetettek be atomfegyvert a világban? A szerződés gyengülő és a belőle való kilépés növekvő vonzerejéről beszélt egyebek között a HVG-nek Molnár László (47 éves), a New Yorkban most zajló hetedik felülvizsgálati konferencia egyik főbizottságának elnöke.

Vélemény

Portré: Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnökjelöltje

"Bár egyke voltam, mindig nyüzsgött minden körülöttem. Nálunk négy generáció élt együtt harmóniában" - idézi a BAZ megyei Gadnán töltött gyermekkor idilljét a 43 esztendős egyetemi intézet- és tanszékvezető, aki hamarosan a Fidesz harmadik alelnöke lehet. "Fizikusnak készültem, és vonzott a tanári pálya is, de a gimnáziumi érettségi után szüleim kérték, maradjak Miskolcon, ezért jelentkeztem a nehézipari műszaki egyetem gépészmérnöki karára" - emlékezik az indulásra.

Vélemény

Stagnáló lakóingatlanpiac?

Jellemzően nem túl fejlett a magyar lakosság megtakarítási kultúrája. Miután 1997-1998-ban számosan igen komoly veszteségeket szenvedtek el a tőzsdén, majd 2003-ban a magyar kötvénypiaci pánik idején sokak állampapírokba vetett hite is megingott, láthatóan egyetlen biztos pont maradt: az ingatlanpiac. A magyar lakosság túlnyomó többsége számára az abszolút biztonságot, az elveszíthetetlen megtakarítást és a legkisebb kockázatot egyértelműen az ingatlan, ezen belül is a lakóingatlan jelenti, ha nem tekintjük a bankbetétet, amelynek jelentősége ugyancsak kiugró a hazai megtakarítási szerkezetben.

Itthon

Női politikus a Fidesz első vonalában

Váratlanul az ismeretlenségből emel Fidesz-alelnökké Orbán Viktor egy miskolci asszonyt, akiről annyit tudni, hogy a miskolci egyetem üzleti vállalkozás tanszékének vezetője, mérnök-közgaszdász, a Fidesz önkormányzati képviselője, Női Tagozatának elnökségi tagja.

Hack Péter Vélemény

Éretlenségi bizonyítvány

Az első központi érettségi csúnya bukás. Egy jó ügy méltatlan kudarcát látjuk. Az oktatási miniszter, - futball hasonlattal élve - úgy járt, mint az a csatár, aki kiharcolja csapatának a mindent eldöntő tizenegyest, majd öngólt lő belőle. Kár, hogy így alakult.

Zubor Tamás Vélemény

Berecz: könyörög és vállalja

Emlékeznek még Berecz Jánosra, a Központi Bizottság pásztorképű titkárára? Arra az átkosbeli politikai komisszárra, aki képes volt rá, hogy a rendszerváltás után elhallgasson, bajuszt növesszen és vidéki földecskéjét kapálgassa a köz legnagyobb megelégedésére? Tehát emlékeznek Berecz Jánosra, aki két évvel ezelőtt megjelent könyvében az 56-os forradalom véres megtorlásáról azt bírta leírni, hogy "a történelmi események, sajnos, áldozatokat követelnek". Berecz János most újra tollat ragadott.

Gazdaság

"A régi tagok voltak felkészületlenek"

"Az EU bővítése hatalmas siker" - állítja Delia Meth-Cohn (44 éves), az Economist Intelligence Unit gazdaságkutató intézet vezető elemzője. Az újonnan csatlakozók szerinte így sem fogják megismételni Írország meredek növekedési pályáját, ám, mintmondja, attól sem kell tartaniuk, hogy lemaradásuk - akárcsak Görögországé - évtizedekre konzerválódik.

Vélemény

Gráf József, földművelésügyi miniszter

"Bányamérnök szerettem volna lenni, édesapám is az volt a mecseki aknamélyítő körzet vezetőjeként. Nyaranta én is voltam külszíni csillés, később a mélybe is lemehettem. Aztán épp apám mondta, hogy nincs jövője a bányászatnak" - tudatja, honnan emelkedett előbb a föld színének megmunkálására, utóbb meg most a szakbársonyszékbe az agrárium nemrég kinevezett, 58 éves új minisztere.

Hirschler Richárd Vélemény

25 éve írta HVG- a babámnak még rámás csizmája sem volt

A gumi- és a pvc csizma hiánycikk volt – a kapacitást csak exportból kitermelt géppel lehetett volna növelni, de külföldön nem kellett a magyar csizma, a kör tehát bezárult. Reménytelen harc folyt a szovjet kolhozokban a szemveszteség ellen, merész kínai álmok születtek piacgazdaság teremtésére, persze szigorúan a tervgazdaságon belül. Kiszuperált japán gyártósor megoldotta a magyar alufólia hiányt, és – nyolc forint volt egy csomag cigi! A címlap a nyugati gazdasági visszaesést jelenítette meg - vezető politikusok rettegnek a hullámvasútban.

Hirschler Richárd Vélemény

Newsweek: korán jelentett a Koránról

Az újságírói tévedés néha emberéletekbe kerül. A Newsweek kacsának bizonyult értesülése a Korán meggyalázásáról számos országban utcai zavargásokhoz vezetett. Az ügyből nálunk is le lehet vonni néhány tanulságot.

Vélemény

„Ne bántsd a Magyart!”

Az érettségi tételek kiszivárogtatása a lehető legrosszabbkor jött a kormánynak. Az országos felzúdulás zajában a száz lépés úgy hat, mintha lábujjhegyen járnák. A botrány nyomán sokan várták, hogy Gyurcsány elküldi a felmondólevelet Magyar Bálint oktatási miniszternek. De nem így történt. Három héttel az államfő-választás előtt lehet találgatni: lesz-e a nagylelkűségnek ára?

HVG Vélemény

Interjú a Malév vezérigazgatójával

Nem kért és a jövőben sem kér pénzt az államtól a Malév rendbetételére Gönci János (51 éves), a légitársaságnak a privatizáció kellős közepén kinevezett vezérigazgatója. Elődeitől eltérően mindazonáltal nullszaldót sem ígér, ugyanakkor a magánosítás közben szokatlan stratégiai lépéseket tesz: vadonatúj járatokkal kísérletezik és a cég nyereséges üzemanyag-üzletágának eladását tervezi.

Heimer György Vélemény

Brüsszel nem felelős a magyar kínokért

Az Európai Unió újabb keserves kihívások előtt áll, és egyelőre nyitott kérdés, hogyan részesülhet majd Magyarország az unió fejlesztési támogatásaiból - fejtette ki Gottfried Péter, a Miniszterelnöki Hivatal Európai Ügyek Hivatalának elnöke a hvg.hu-nak adott interjúban.

Vélemény

Metes György, a légiforgalmisták szakszervezeti elnöke

Az 1976-ban megkezdett irányítótorony-szolgálat hétköznapjainak egyhangúságába csak 1997 hoz fordulatot, amikor a légi irányító belép a MIÉP-be, és elnökségi tag lesz a Légiforgalmi Irányítók Független Szakszervezetében is. A MIÉP-ből öt év után kizárják, 2003-tól a Jobbik Magyarországért Mozgalom kerületi elnöke.

Zubor Tamás Vélemény

Érettségi, Gyurcsány és kendermag

Áll a bál a kiszivárogtatott érettségi tételek körül, újabb lépéseket tett meg Gyurcsány a 100-ból, a Kendermag egyesület a marihuána vásárlás-fogyasztás legalizálása mellett tüntetett - eseménydús napok állnak mögöttünk.

Itthon

Cselényi, Grunwalsky: elcsábító pozíciók

Alkotó embereket gyakran dilemma elé állítja saját sikeres karrierjük: változatlanul folytassák-e pozíciójukkal nehezen összeegyeztethető munkásságukat vagy megbízható bürokrataként még az összeférhetetlenség látszatát is kerüljék.

Vélemény

Portré Grunwalsky Ferencről

A mostanában filmfinanszírozási ügyekben megtalált szakember sok mindennel próbálkozott, amíg találkozott a filmmel: "Tehetséges kapusnak számítottam a Fradi junior focicsapatában, de a vitorlázórepülést és az ejtőernyőzést is kitanultam."

1
386 387 388 389 390
393
Összecsaptak a legnevesebb hackerek és a legismertebb okostelefon-gyártók

Összecsaptak a legnevesebb hackerek és a legismertebb okostelefon-gyártók

Eddig nem tudta, mi hiányzott a fürdőjéből: a Donald Trump-vécékefe

Eddig nem tudta, mi hiányzott a fürdőjéből: a Donald Trump-vécékefe

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Megszűnés fenyegeti a kukaholdingot

Megszűnés fenyegeti a kukaholdingot

Nagy a gond a legendás játékstúdiónál? Élő adásban ostorozta a Blizzardot egy volt alkalmazott

Nagy a gond a legendás játékstúdiónál? Élő adásban ostorozta a Blizzardot egy volt alkalmazott

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Trócsányi László: Le fogom győzni a bizalmatlanságot

Trócsányi László: Le fogom győzni a bizalmatlanságot

Ez történt: a YouTube belengette, hogy kiléphet az EU-ból

Ez történt: a YouTube belengette, hogy kiléphet az EU-ból

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

Állandó feszültség, ami már-már természetesnek hat: így ismerjük fel a krónikus stressz jeleit

Állandó feszültség, ami már-már természetesnek hat: így ismerjük fel a krónikus stressz jeleit

Földindulást hozhat a mobil iparágban a Qualcomm következő lapkakészlete

Földindulást hozhat a mobil iparágban a Qualcomm következő lapkakészlete

A címlapról ajánljuk