Milosevics: "rosszul érzem magam"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A vádlott betegsége miatt újabb halasztást szenvedett ma a Szlobodan Milosevics, háborús bűnökkel vádolt egykori jugoszláv elnök ellen, a hágai Nemzetközi Törvényszéken folyó per.

Az eljárás az eredeti tervek ellenére mégsem folytatódik hétfőn, mert a vádlott még mindig beteg - közölte Patrick Robinson bíró, a törvényszék elnöke. A bíróság megvárja a beteg állapotáról beszámoló orvosi jelentést, mielőtt nyilatkozna a per folytatásának időpontjáról.

Szlobodan Milosevics perét múlt szerdán függesztették föl - a tárgyalás 2002 februári kezdete óta huszonkettedik alkalommal -, miután a vádlott azt mondta, „rosszul érzi magát”, fej-, szem- és fülfájásra panaszkodott. A volt jugoszláv elnök kedden egészségügyi okokból a tárgyalás hathetes felfüggesztését kérte, az őt korábban megvizsgáló - francia, orosz és szerb szakemberekből álló - orvoscsoportra hivatkozva, akik „legalább hathetes fizikai és szellemi pihenést” írtak elő számára.

Milosevicset háborús és emberiség elleni bűntettekkel, valamint népirtással vádolják, s akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.