Amerikai jogvédőktől vár segítséget a kuruc.info

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár kedden teljesen „elszállt”, már kis kapacitású szerveren üzemel az uszító írásairól elhíresült szélsőséges hírportál, a kuruc.info.

A portálon korábban szép számmal voltak az Egyesült Államokat támadó írásaik, most mégis amerikai jogvédő szervezetek segítségét várja a honlap. Híreket, cikkeket nem tudnak közölni a "kurucosok", mivel néhány napja amerikai szerverszolgáltatójuk lekapcsolta gépüket.

Helyreigazításra kötelezve

A bíróság 2008 októberi ítélete arra kötelezte a hvg.hu-t, hogy a 2008. július 9-én megjelentetett, itt olvasható  cikkel kapcsolatban az alábbi helyreigazítást közölje.

Az eredeti cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Kuruc.info honlapot Novák Előd regisztráltatta volna a saját nevére. Ezen kívül olyan hamis látszatot keltettünk, hogy ő már nem a Jobbik Magyarország mozgalom tagja.

A hírportál keddre teljesen „elszállt”, majd egy átmeneti, kis kapacitású szerverre szorult, ami mindössze egy segélykérő üzenetet bír el: ebben a honlap szerkesztői jogi segítséget kérnek, illetve kifejtik, hogy a jövőben - minden más tervüket félretéve - egy párhuzamos, nagy kapacitású tükörszervert fognak bérelni egy másik országban, hogy „biztonságunk garantáltabb legyen”.

Bár a kuruc.info egykori impresszumában álnevek szerepeltek, tudni lehet például, hogy a szerzők között volt mások mellett a korábban a Demokrata hetilapban is publikáló Molnár Balázs, illetve jobbikos Novák Előd.

Az interneten mindeközben terjed egy levél, amelyben magyarok köszönik meg a kuruc.info lekapcsolását az amerikai internetszolgáltatónak.