Térfigyelő kamera előtt halt meg egy utcai zenész - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Térfigyelő kamerák rögzítették Nápolyban egy lövöldözésben halálosan megsebesített romániai utcai zenész haldoklását egy vasútállomás bejáratánál. A camorra bűnszövetkezet tagjai által elkövetett gyilkosság május végén történt, de a képsorok csak szerdán jelentek meg a helyi sajtóban.

A videón előbb az látható, hogy fegyveresek vesznek részt egy motoros üldözésben, majd a pánikba esett tömeg részeként a megsebesített tangóharmonikás férfi is bemenekül az állomásra, ahol hosszú percekig feküdt a földön, miközben emberek mentek el mellette, s senki sem hajlandó segíteni. A férfi megrémült élettársa kétségbeesve kérte az arra járók segítségét, de az emberek rémülten vagy közönyösen továbbmentek - írta az esetről a Corriere della Sera című olasz napilap, amelynek weboldalán a videó is megtekinthető.

Kép a kamera felvételéből. Gyilkosság egyenesben
© Corriere della Sera
A videón látható egy férfi, aki a mobiltelefonján beszélt, egy másik érvényesítette a jegyét és bement az állomásra, miközben a sebesült mellettük feküdt a földön. Többen a lövöldözéstől megriadva futottak el a helyszínről.    

A romániai zenész a nápolyi elővárosi vonaton akart játszani. A camorra maffia tagjai nyitottak rá tüzet több motorkerékpárról az állomás előtt május 26-án. A lövöldözés az egymással rivalizáló Sarno-Ricci és Mariano-klán közti erőfitogtatás része lehetett.

A lábán és a mellkasán súlyosan megsebesült férfi még be tudta magát vonszolni az állomás épületébe, ahol összeesett. Ezután csak 30 perc múlva érkezett segítség, ekkor a férfi már halott volt - állította az áldozat élettársa. A nő azóta két gyermekével már visszatért Romániába, a hírek szerint Nápoly városa állta az utazás költségeit.