Benedek pápa meglépi, amit még egyetlen elődje sem

Benedek pápa meglépi, amit még egyetlen elődje sem

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pápaság és a média történetében először lép fel televíziós műsorban az egyházfő - adta hírül a Rai olasz közszolgálati televízió. XVI. Benedek nagypénteken válaszol a hívők kérdéseire.

A Rai egyes csatornájának vallási műsorában, április 22-én délután 2 óra 10 perckor, a kereszthalál egyház által tanított időpontjában három kérdésre válaszol a katolikus egyházfő. A téma Jézus alakja lesz, amiről a héten jelenik meg a teológus pápa második könyve.

A nézők kérdéseit a Rai honlapjára várják, ezek közül választják ki azokat, amelyekre a pápa a nyolcvanperces adásban válaszol. A műsort felvételről sugározzák: XVI. Benedek válaszait az adás előtt két-három nappal veszik fel vatikáni dolgozószobájában vagy az ehhez közeli pápai kápolnában. Az olasz televízió közölte, hogy máris számos külföldi csatorna kérte az adás átvételét.

Az első filmre vett pápa 1896-ban XIII. Leó volt. A Rai kameráit 1961-ben engedték be a Vatikánba, ahol XXIII. János egy napjáról forgattak. II. János Pál pedig egy saját magáról szóló televíziós műsorba telefonált be egyenesben 1998-ban.