szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mitt Romney vezeti a népszerűségi listát a következő két republikánus előválasztást megrendező államban - derült ki a legfrissebb közvélemény-kutatásokból.

A január 10-én előválasztó New Hampshire államban a volt massachusettsi kormányzó továbbra is magabiztosan, 40 százalékos támogatottsággal áll az élen - állapította meg a Suffolki Egyetem pénteken nyilvánosságra hozott felmérése. A második helyen Ron Paul texasi képviselő áll 17 százalékkal, s 11 százalékkal "fellépett a dobogóra" Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor is, aki mindössze 8 szavazattal szorult Romney mögé a keddi iowai jelöltállító gyűléseken. 

Newt Gingrich volt képviselőházi elnök támogatottsága New Hampshire-ben 9 százalékos, Jon Huntsman volt utahi kormányzó pedig - aki minden reményét a New Hampshire-i sikerhez kötötte - a helyi republikánusok mindössze 8 százalékát tudhatja maga mögött. Rick Perry texasi kormányzó, aki lemondott arról, hogy ebben az államban kampányoljon, 1 százalékon áll. 

A január 21-én előválasztó Dél-Karolinában a Rasmussen Reports csütörtökön publikált adatai szerint Romney 27 százalékkal vezet a 24 százalékon álló Santorum, valamint Gingrich (18 százalék) és Paul (11 százalék) előtt. Amíg Romneynak mindössze 1 százalékot sikerült javítania a támogatottságán, addig Santorum 1 százalékról indítva 23 százalékpontot ugrott előre a Rasmussen előző, novemberi felmérése óta. A mezőnyt akkor még Herman Cain georgiai üzletember vezette, aki azonban a házasságon kívüli kapcsolatainak leleplezése miatt kénytelen volt visszalépni a versenytől. 

Rick Perry texasi kormányzó, aki Iowa után gondolkodóba esett, hogy folytassa-e a kampányát, és a jelek szerint nagy reményeket fűz a déli államban tartandó erőpróbához, mindössze 5 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött. Jon Huntsman 1 százalékkal zárja a sort Dél-Karolinában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megpuccsolt puccs: a több válságtól is sújtott Peru falja az elnököket

Megpuccsolt puccs: a több válságtól is sújtott Peru falja az elnököket

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma