szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államokban jól ismert ügyvéd, John Henry Browne látja majd el annak az ámokfutó amerikai katonának a védelmét, aki a napokban hidegvérrel meggyilkolt 16 embert Afganisztánban.

A nyugati partvidék északi részén lévő Washington szövetségi államban praktizáló Browne telefonon már beszélt védencével, akivel hamarosan Kuvaitban személyesen is találkozni akar. Az ügyvéd elmondta: a főtörzsőrmester kifejezetten kérte feletteseitől, hogy bízzák rá védelmét tekintve, hogy ő is Washington állambeli. A tárgyalást is valószínűleg egy Seattle melletti katonai támaszponton tartják.

Az ámokfutó katona személyazonosságát azóta sem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni: 38 éves és két gyermek apja. Akár halálra is ítélhetik.

Browne ügyvéd tavaly egy fiatal bűnöző, Colton Harris-Moore, vagyis a "mezítlábas bandita" védelmét látta el. A nem egészen 20 éves fiatalember nagyjából nyolcvan bűncselekményt követett el, egyebek mellett repülőgépeket, motorcsónakokat lopott el, nyaralókba tört be. Hosszú időn át az orruknál fogva vezette az amerikai bűnüldöző szerveket.

Maratoni hosszúságú bűnlajstroma ellenére mindössze 7 év szabadságvesztésre ítélték, viszont eddigi kalandos életútja és talpraesettsége miatt szinte hős lett az Egyesült Államokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

2–3 hétre lezárná Németországot az egészségügyi miniszter

2–3 hétre lezárná Németországot az egészségügyi miniszter