Tűz ütött ki a világ legnagyobb óceánjáróján

Tűz ütött ki a világ legnagyobb óceánjáróján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tűz ütött ki pénteken a világ legnagyobb luxus óceánjáróján, a Royal Caribbean International társaság Allure of the Seas nevű hajóján - közölte a CNBC amerikai tévécsatorna.

A hajón péntek este háromnegyed 8-kor keletkezett egy "kisebb és rövid ideig tartó motortűz" - idézte a CNBC a társaság közleményét. Az Allure of the Seas biztonsági rendszere azonnal jelezte a tüzet és azt hamar el is oltották. A tűzben senki sem sérült meg, a világ legnagyobb óceánjárójának számító hajó pedig folytatta útját Florida felé, ahová vasárnap érkezik majd meg.

A 2010-ben átadott Allure of the Seas 360 méteres hosszúságával és hozzávetőleg 100 ezer tonnás súlyával a legnagyobb luxus óceánjáró a világon.

©

Idén ez már legalább a negyedik olyan baleset, amely óceánjárókon történt. Március végén a Silversea Cruises hajótársaság Silver Shadow nevű luxus óceánjárója ütközött egy teherhajónak a vietnami partok közelében. Az óceánjárón - amely lyukat ütött a teherhajó oldalán - senki sem sérült meg, a Silversea Cruises társaság rövid közleménye szerint csupán "kisebb incidens" történt, a hajó pedig folytatta eredetileg tervezett útját.

Év elején az olasz Costa Crociere nevű hajótársaság két óceánjáróját is baleset érte: januárban 4200 utassal a fedélzetén felborult, majd félig elsüllyedt a Costa Concordia - a szerencsétlenségnek 32 halálos áldozata volt, köztük egy magyar hegedűs is. Februárban a társaság másik hajója, a Costa Crociere került bajba. Mintegy 260 tengeri mérföldnyire a Seychelle-szigetektől, nyílt tengeren ütött ki tűz az óceánjárón, amelynek 627 utasa közül egy sem sérült meg.