szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy olasz szitokszót mondott Ferenc pápa Rómában tartott beszéde közben, persze teljesen véletlenül. A pápának arcizma sem rendült a baki után.

Ferenc pápának sikerült véletlenül egy nagyon csúnya olasz kifejezést mondania, amikor követőihez beszélt Rómában. Az Argentínában született, spanyol nyelvű környezetben nevelkedett pápa a "caso", azaz "ügy" helyett "cazzo"-t mondott, aminek még a legszebb "fordítása" is így hangozhat: "a szarba" – írja a Focus Online.

A pápának arcizma sem rendült az elszólás után, nyugodtan beszélt tovább. Beszédében egyébként az ukrán válságról szólt és mindkét oldalt megértésre hívta fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!