szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Fehér Ház új viselkedési szabályokat vezetett be, ha valaki többet szeretne kérdezni az elnöktől, ahhoz külön engedély kell.

Szigorított az újságírókra vonatkozó szabályain a Fehér Ház. Mostantól ha a tudósítók több kérdést szeretnének feltenni a sajtótájékoztatókon, azt az elnöknek vagy a tájékoztatót vezető személynek engedélyeznie kell. Aki nem tartja magát a szabályokhoz, rögtön intézkednek ellene - írja a Washington Post.

Az új szabályokat azután vezették be, hogy a Fehér Ház visszaadta a CNN tudósítójának belépőjét. Jim Acostát azért tiltották ki a Fehér Házból, mert az elnök sajtótájékoztatóján megakadályozta, hogy egy gyakornok kivegye a kezéből a mikrofont, miközben kérdést tett fel. Az elnöki hivatal szerint a tudósító erőszakot alkalmazott, ezt pedig egy manipulált videóval próbálták bizonyítani. Acosta beperelte Donald Trumpot, John Kelly kabinetfőnököt, Sarah Sanders sajtótitkárt, Bill Shine helyettes kommunikációs igazgatót, valamint a titkosszolgálatnak a vezetőjét és azt az alkalmazottját, aki elvette Acosta állandó belépőjét

Pénteken az elnöki hivatal még úgy fogalmazott, hogy az állandó belépőt a bírói döntés hatályának lejárta után akár vissza is vonhatják Jim Acostától. A CNN erre válaszul hétfőn azt közölte: sürgős bírói meghallgatást kér az ügyben, mert álláspontja szerint a Fehér Ház változatlanul megsérti az alkotmány sajtószabadságra vonatkozó kiegészítését. Hétfő délután viszont az elnöki hivatal végleges döntése után - amit levélben közöltek az új viselkedési szabályokkal együtt - a csatorna bejelentette, hogy minden további per, amelyet a Fehér Ház ellen tervezett indítani, okafogyottá vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

A magyar tinilányok fele kapott már kéretlenül képet valaki más intim testrészéről

Kovács Zoltán bohócos mémmel reagált rá, hogy magyar műsorok is lesznek a német köztévén

Kovács Zoltán bohócos mémmel reagált rá, hogy magyar műsorok is lesznek a német köztévén

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő