szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábban adócsalásért elítélt politikus szerint a jelenlegi olasz kormánypártot tapasztalat és hozzáértés nélküli személyek vezetik.

Felelősségérzetből jelölteti magát a májusi európai parlamenti választásokon – ezt a 82 éves Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök jelentette be csütörtökön.

Berlusconit, mint fogalmazott, a felelősségérzet hajtja, úgy gondolja, hogy ismereteivel, tapasztalataival és meggyőzési képességével meg tudja értetni az európai polgárokkal a nyugati értékektől való eltávolodás veszélyét.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke azt is mondta, kora ellenére ismét a politikai színtérre lép, már csak azért is, hogy feltartóztassa az Öt Csillag Mozgalom (M5S) jelenlegi olasz kormánypártot, amelyet véleménye szerint tapasztalat és hozzáértés nélküli személyek vezetnek. Kijelentette, hogy az M5S rosszabb, mint az olasz kommunisták voltak 1994-ben, amikor vállalkozói pályáját politikaira váltotta.

A többszörös volt olasz miniszterelnököt 2013-ban adócsalásért jogerősen elítélték, majd ezért megfosztották parlamenti mandátumától. Berlusconi tavaly májusban nyerte vissza választó- és politikagyakorlási jogait.

A jelenlegi felmérések szerint a FI 8 százalék körül áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója