szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Néppárt (EPP) az Európai Bizottság élére tartó csúcsjelöltjét a müncheni biztonságpolitikai konferencián faggatták.

Hogyan tudja összeegyeztetni az európai értékek hangoztatását Orbán Viktor és a Fidesz jelenlétével az Európai Néppártban? Ezt kérdezték egy panelbeszélgetés során Manfred Webertől, a pártcsalád frakcióvezetőjétől. „Csak akkor tudunk harcolni az értékeinkért, ha azokat az Európai Unió mai formájára alkalmazzuk. Csak akkor tudjuk megvédeni az értékeinket, ha leülünk, tárgyalunk, és tiszeteletben tartjuk a magyarországi választások eredményét” – válaszolta a Politico szerint a politikus, utalva arra, hogy nem akarja eltávolítani a magyar kormánypártot az EPP-ből. Ugyanakkor Weber is a Magyarország elleni hetedik cikkes eljárásra szavazott, mert „nincs kivételezés” – tette hozzá. Az eljárás után szerinte Orbánnak mindenképpen teljesítenie kell majd az unió és az EPP elvárásait.

Weber a darabokra hulló Európa rémképét is megfestette: emlékeztetett, hogy David Cameron volt brit miniszterelnök kivezette pártját az EPP-ből, most pedig nyakunkon a brexit. „Attól tartok, hogy ha most megosztjuk Európát, előbb-utóbb feloszlik az Európai Unió is” – fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban