szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dér Csabát keresi a magyar rendőrség egy tavaly őszi újpalotai gyilkosság miatt, Belgrádban januárban ölt, a holland rendőrség pedig most azonosította be egy tavaly nyári amszterdami éttermi lövöldözés kapcsán.

A legújabb hírek szerint Hollandiában is gyilkolhatott a Vajdaságban született magyar bérgyilkos, Dér Csaba. A januári hírek még arról szóltak, hogy Belgrádban ölt meg hidegvérrel egy embert, emiatt az egész szerb rendőrség üldözi, a magyar hatóságok pedig tavaly novemberben adtak ki ellene nemzetközi körözést.

A rendőrség szerint Dér Csaba volt az, aki tavaly szeptemberben a Szilas-pataknál lőtte agyon az előbb térdre kényszerített magyar vállalkozót, V. Lászlót. Dér azelőtt egy szarajevói börtönben ült, előtte pedig Újvidéken is gyilkolt, még 2004-ben, amiért szintén börtönben ült Szerbiában. Részletesen itt írtunk róla:

Nltimes azt írja, most a holland rendőrség is őt gyanúsítja egy tavaly nyári amszterdami gyilkosság miatt. Dér egy étteremben gyilkolhatott, amikor lövöldözés alakult ki közte és egy 62 éves büntetett előéletű férfi között – a horvát állampolgárságú áldozat a horvát szervezett bűnözés embere volt, a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A holland rendőrség kéri, hogy jelentkezzen, aki bármilyen módon kapcsolatba került tavaly júliusban Dérrel. Akkor ez a fotó készült róla:

©

Az alábbi videóban több is látszik a kalapot viselő Dérről, ahogy bemegy az étterembe, táskájába nyúl, majd káosz tör ki, rohannak ki az emberek, majd ő is kijön, fegyverrel a kezében:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!