szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hollik István kormányszóvivő sajtótájékoztatón tette fel a provokatív kérdést, tudott-e Brüsszel arról, hogy egy "szír terroristavezér" is kapott "migránskártyát". Az Európai Bizottság jelezte, nem illetékes az ügyben.

Továbbgyűrűzik Hasszán F. ügye, a terrorizmus gyanújával, az Iszlám Állam (IÁ) tagjaként feltételezett férfi ügyében Hollik István kormányszóvivő feltette a kérdés: A kormány választ vár az Európai Bizottságtól: tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott "migránskártyát".

Az Európai Bizottság most válaszolt: nem, nem tudott róla, mert a csak Görögországra érvényes bankkártyaprogramot az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNCHR) intézte, bonyolította. Így a görög hatóságok és az UNHCR tudja, kinek juttat segítséget ezen a módon. A bankkártyát, amit a kormány előszeretettel hív migránskártyának, letiltották, miután Hasszán F. nem jelent meg a kötelező egyeztetésen.

Korábban a görög titkosszolgálat adott ki közleményt arról, Hasszán F. nem az ügynökük, és létezéséről, valamint a hozzá fűződő terrorizmusvádról 2018 augusztusában értesítette európai partnereit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Meredek dolgokkal állt elő a görög titkosszolgálat az itt elfogott Iszlám Állam-tag ügyében

A görög titkosszolgálat szerint nem volt ügynökük az Iszlám Állam (IÁ) nálunk elfogott állítólagos hóhéra, Hasszán F., a magyar társszervek tavaly augusztus óta tudtak a létezéséről, de nem tudtak bizonyítékokat küldeni a terrorcselekményekben való részvételéről. A görögök állítják, embercsempészet miatt nyomoztak a férfi után, és nyugtalanítja őket, hogy bizonyos országok politikai ügyekre használják a terrorizmus elleni harcot, ami rombolja a közös fellépéshez szükséges együttműködést.

Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Meghalt Ruth Bader Ginsburg

Meghalt Ruth Bader Ginsburg

Király Linda koronavírusos volt

Király Linda koronavírusos volt