Bocsánatot kért Vucsics a szerbiai magyaroktól

Bocsánatot kért Vucsics a szerbiai magyaroktól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szombati ellenzéki tüntetésen mondták azt róla, hogy szíriaiakkal és magyarokkal népesíti be Szerbiát. Szetinte ezt komolytalan emberek gondolják így.

Bocsánatot kért Aleksandar Vucic szerb államfő vasárnap a Szerbiában élő magyaroktól az előző napi ellenzéki tüntetésen elhangzott gyűlöletbeszéd miatt.

"Ami tegnap elhangzott a mi magyar polgárainkról, az nem a többségi Szerbia álláspontja. Bocsánatot kérek ezért tőlük. Ez a felelőtlen és komolytalan emberek álláspontja, senki másé" - mondta Vucsics újságíróknak, miután felkereste a belgrádi központi kórházban folyó építkezést. 

Vucsics arra reagált, hogy a szombati belgrádi ellenzéki tüntetésen Sergej Trifunovic, a Szabad Polgárok Mozgalma nevű párt vezetője sértő kijelentéseket tett többek között a magyarokra is. Azt mondta, hogy Vucsics "szíriaiakkal és magyarokkal népesíti be Szerbiát".

Újabb ultimátumot hirdetett a szerb ellenzék

Nincs több viszonylagosság, csak az van, aki Alekszandar Vucsics szerb elnök mellett van, és az, aki ellene. Mindegy, hogy jobboldali egy párt, vagy baloldali, vége van a megosztottságnak, csak így győzhetünk - ez volt a Vucsics elnök távozását követelő eddigi legnagyobb belgrádi tüntetés legfőbb üzenete.

Hozzászólások