szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BolaWrapot lézerrel szerelték fel, amúgy gombnyomásra lekötözi a rosszfiúkat.

A Wrap Technologies egyik új eszközével, a BolaWrappal szerelnek fel több mint kétszáz rendőrt Los Angelesben – írja a Sky News.

A külsőre sokkolónak tűnő fegyverbe kevlárból készült zsineget helyeztek, amely kilövéskor körbetekeri a bűnözőt. A hatótáv egész nagy, akár 7 méterről is működik.

A Wrap Technologies szerint a BolaWrappal gyorsan és hatékonyan lehet ártalmatlanná tenni a célszemélyt. A zsineg a lábakra és a kar irányába is kilőhető. A BolaWrap használata előtt minden rendőr kiképzést kap.

©

A civil szervezetek viszont máris aggodalmukat fejezték ki az eszköz miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cs. B. Itthon

A TEK-nél már használják a sokkolót, a rendőrségnél tilos

Az Országgyűlési Őrség tagja csak testi kényszert alkalmazhat, hiába szerelik fel őket sokkolóval. A Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Védelmi Szolgálat már használja ezt az eszközt, a rendőrség szerveinél viszont nincs rendszeresítve a sokkoló – derült ki a hvg.hu megkeresésére adott rendőrségi válaszból.