szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Olaszországban, már Palermoból és Firenzéből is jelentettek eseteket. A betegség terjedéséről minden hírt megtalál percről percre tudósításunkban.

Koronavírus-világjárvány
Már egymillió fölött jár a koronavírussal megfertőzöttek számban a világon, mintegy 70 ezren vesztették életüket a betegség miatt, a gazdasági hatások pedig kiszámíthatatlanok. Az eseményeket követni is nehéz, de mi igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat. Tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában
1 2 3
Sorrend megfordítása

A gimnazistákat karanténba zárták, a pólósok szabadon járhatnak

Tizenegy diákot, két tanárukat és buszuk két sofőrjét két hétre elkülönítették a Szent László Kórházban, miután ők is a koronavírus-fertőzéssel sújtott olasz Lombardia tartományában jártak. A csapatot hétfőn zárták karaténba.

Az eset azért jött ismét elő, mert az ugyanazon a környéken nemzetközi kupameccset játszó ZF Eger vízipólósainak nem kellett bevonulniuk, ők vasárnap simán hazajöhettek – írta a 444.hu. A lapnak nyilatkozott Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kapus, az egri klub elnöke, azt mondta, a pénteki kiérkezésükkor még nem terjedtek el a járvány olaszországi kitöréséről szóló hírek, ezért csak a szokásos reptéri orvosi ellenőrzésen estek át. Utána, a híreket hallva, kerülték a nyilvános helyeket.

Szabadon járkálnak a koronavírus-járvány olasz epicentrumából jött egri vízilabdázók

Miközben a környékről érkezett gimnazista kirándulócsoportot két hétre karanténba zárták.

Tizenegy halott Olaszországban

Újabb négy ember halt meg az új típusú koronavírus-fertőzés miatt Észak-Olaszországban kedden, így tizenegyre emelkedett a betegségben elhunytak száma – közölte Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi hatóság vezetője.

Három újabb halottat a leginkább érintett olasz régióból, Lombardiából jelentették. A tájékoztatás szerint 80-as éveikben járó emberekről van szó. Egy 76 éves nő pedig Veneto tartományban hunyt el.

A legfrissebb adatok szerint 322-re emelkedett a fertőzöttek száma Olaszországban.

Oltóanyagot és vírusellenes szert is tesztelnek

Koronavírus-ellenes lehetséges oltóanyagot készített a Moderna amerikai gyógyszergyártó; az első adagot el is küldte tesztelésre szövetségi kutatóknak. Amerikai egészségügyi illetékesek eközben azt is bejelentették, hogy elkezdték a Gilead Sciences cég által kifejlesztett vírusellenes szer, a remdesivir első klinikai tesztjét egy kórházban lévő új koronavírussal fertőzött betegen.

Az amerikai beteget a Japán partjainál karantén alá helyezett Diamond Princess óceánjáróról szállították haza az Egyesült Államokba. A Nebraskai Egyetem Orvostudományi Kutatóközpontjában végzik a klinikai tesztet.

Elkészült az első oltóanyag a koronavírus ellen, de lehet, hogy nem is működik

A koronavírus-járvány ellen készített oltóanyagot egy amerikai gyógyszergyártó cég. 20-25 önkéntes vállalta, hogy kipróbálja, ér-e valamit.

Elmarad egy budapesti koncert a koronavírus miatt

Az olasz Alberto Nosé nem messze lakik onnan, ahol halálesetek fordultak elő a járvány miatt. A sztár a Chopin Fesztivál keretében lépett volna fel a magyar fővárosban. Nosé helyére másik fellépő érkezik majd, de még nem tudni, ki lesz az.

Magyar nő került kórházba Bécsben, koronavírusos lehet

Koronavírus gyanújával kórházba vittek egy Bécsben élő magyar nőt az osztrák fővárosban – írja az Index. Miháczi Bea február 10-én utazott haza Olaszországból, néhány nappal később köhögni kezdett, ami nem szűnt. Többször is volt orvosnál, antibiotikumot írtak fel neki, de napokon keresztül magas lázzal feküdt otthon. Végül kedd reggel felhívta a központi számot, ahol elmondta, hogy pénteken elájult, rázza a hideg és két hete köhög. Így már komolyan vették, kórházban kezelik.

Koronavírus gyanújával vittek kórházba egy magyar nőt Bécsben

Két hete érkezett vissza Olaszországból, azóta magas láz és szűnni nem akaró köhögés kínozza.

Három hónap múlva dönteni kell az olimpia törléséről

Richard Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rangidős tagja szerint három hónap múlva el kell dönteni, hogy a koronavírus-járvány miatt lemondják-e a tokiói játékokat.

A sportvezető szerint az elhalasztásra nincs lehetőség, az pedig szinte lehetetlen, hogy máshol rendezzék meg az eseményt.

Karanténba kerül egy Olaszországban járt magyar kamionsofőr

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt kedden. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

egy magyar kamionsofőr Lombardiában járt, és a római nagykövetségen jelentkezett, hogy elmondja, a karantén elrendelése előtt a koronavírus miatt lezárt területen járt. Azt is mondta, hogy nem lázas, de nem érzi jól magát.

Mentőszolgálat viszi kórházba.

Arról is beszélt Menczer Tamás, hogy a helyi tiszteletbeli konzul nem hivatalos forrásból úgy értesült: magyar állampolgárok is vannak abban a szállodakomplexumban Tenerifén, amelyben karantént rendeltek el, miután egy olasz vendégénél koronavírus-fertőzést mutattak ki.

©

Elúszik a kínai nyelvkurzus a koronavírus miatt

Ebben a tanévben nem utaznak Kínába a nyelvtanuló diákok a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztos. Idén a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 30-50 diákja indult volna tanulni az országba.

A koronavírus pár órára összehozta Kínát és Tajvant, aztán minden maradt a régiben

Az önálló identitás és a szuverenitás mellett tette le a garast Tajvan, amelynek ellenállása a Peking által ajánlott újraegyesítési forgatókönyvvel szemben csak tovább növeli Hszi Csin-ping kínai pártfőtitkár-államfő makacsságát. Kína aprólékos munkával növeli a nyomást Tajvanon, amelyet gazdasági szálakkal köt magához, és a függetlenség kikiáltása esetére háborúval fenyeget.

Dél-Koreában súlyos a helyzet

A héten mindenképpen meg kell állítani az új koronavírus-járványát Dél-Koreában. Már nem elég, hogy esetleg katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítják a Szöultól 300 kilométerrel délkeletre lévő Tegú várost, ahol a fertőzés gyorsan terjedt az utóbbi napokban – jelentette ki Mun Dzse In dél-koreai elnök.

Az országban keddre 977-re nőtt a fertőzöttek száma.

1 2 3

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
A szexparti örömlányokkal nem fér bele a karanténba – ezt a Manchester City védője is megtanulta

A szexparti örömlányokkal nem fér bele a karanténba – ezt a Manchester City védője is megtanulta

Újabb fővárosi idősek otthonában találtak koronavírusos beteget a hétvégén

Újabb fővárosi idősek otthonában találtak koronavírusos beteget a hétvégén

Pánik helyett játszom - társasozzunk karantén idején!

Pánik helyett játszom - társasozzunk karantén idején!