szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik orvosának pozitív lett a tesztje.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Házi karanténba vonult Angela Merkel. A német kancellár pénteken preventív jelleggel pneumococcus elleni védőoltást kapott, ám nemrég kiderült, hogy az orvos, aki elvégezte a műveletet, koronavírusos, ezért szükséges az intézkedés.

A hírt a szóvivője közölte azután, hogy Merkel további korlátozásokat jelentett be Németországban - írja a BBC.

Merkel otthonról folytatja a munkát, és a következő néhány napban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet. Eddig azért nem került rá sor, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni.

Angela Merkel német kancellár karanténban van egy pénteki orvossal való találkozás után, aki azóta pozitívnak bizonyult a vírus szempontjából - mondta a szóvivője.
A kapcsolatfelvételt a vasárnap tartott sajtótájékoztató után mondták el, amelyben további intézkedéseket jelentett be a koronavírus terjedésének megfékezésére.
Kormánya két héten tiltotta több, mint két ember találkozóit munka és otthoni munkán kívül

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!