szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soha ennyien nem vesztették még életüket a vírusban 24 óra alatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Spanyolországban az elmúlt 24 órában 832 halálesetet regisztráltak a koronavírussal összefüggésben, ami rekordmagas szám – közölték.

Az ezt megelőző napon 769-en hunytak el.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 8100-al lett több, ami 18,8 százalékos emelkedés.

Spanyolországban jelenleg:

  • 72 248 fertőzöttről tudni,
  • 5694-en haltak meg és
  • számon tartanak 12 285 gyógyultat.

 

(Adatok és információk: El País)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!