szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba, Japánban elérte a tízezret a fertőzöttek száma.

Tajvan 700 tengerészgyalogost helyezett karanténba néhány koronavírus gyanú miatt, Szingapúrban szombaton új rekordot döntött az egy nap alatt megfertőződöttek száma, miközben Japánban már több mint tízezer a fertőzött van.

A tajvani intézkedésre azért került sor, mert három katona koronavírus-tesztje pozitív lett. A tengerészek jószolgálati misszión vettek részt a csendes-óceáni Palaun - közölte a kormány szombaton. A szigetországot - amely azon 15 állam egyike, amelyek hivatalos diplomáciai kapcsolatban állnak Tajvannal - három tajvani hadihajó kereste fel március közepén. A tengerészek a napokban tértek vissza hazájukba. Ez az első eset, hogy tajvani katonák fertőződtek meg. A hadsereg fertőtlenítette a három hadihajót. A szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően Tajvanban eddig mindössze 398 fertőzött és hat halálos áldozat van hivatalosan. Palau elnöke, Tommy Remengesau szerdán azt mondta: nem tud róla, hogy bárki is megfertőződött volna koronavírussal 20 ezres lakosú országában. Az államfő hozzátette: lezárja Palaut, hogy senki se hurcolhassa be a kórokozót.

Japánban szombaton elérte a tízezret a fertőzöttek száma, miközben a haláleseteké meghaladta a kétszázat - közölte az NHK állami tévéadó. A legtöbb fertőzést a fővárosból, Tokióból jelentették. Előző nap az ország teljes területére kiterjesztették a rendkívüli állapotot, hogy lassítsák a járvány terjedését. Abe Sindzó japán miniszterelnök felszólította a japánokat, hogy maradjanak otthon.

Szingapúrban rekordot döntött az új fertőzések száma: 942 embernél mutatták ki a SARS-CoV-2 kórokozót szombaton. Többségük munkásszállókon élő bevándorló. Az ország szigorú intézkedéseivel sikeresen lassította a járvány terjedését, és a szingapúri hozzáállást még az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is dicsérte. Az országban 5992 fertőzöttről és 11 halálesetről tudni.

Indonéziában 6248 fertőzöttről és 535 halálesetről tudni. Délkelet-Ázsián belül itt a legmagasabb a fertőzöttek száma, és Kína után Indonéziában haltak meg a legtöbben Ázsiában. Eközben a Fülöp-szigeteken 6087 fertőzöttet és 397 halálesetet jegyeztek fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Akár húsz évet is kaphat a vakcinákat károsító amerikai gyógyszerész

Akár húsz évet is kaphat a vakcinákat károsító amerikai gyógyszerész