szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint kétszázezer ember került ismét karanténba a Spanyolország észak-keleti részén lévő Katalóniában, ahol az utóbbi napokban ismét jelentősen megugrott az új koronavírusos fertőzések száma. Ausztráliában is romlik a helyzet, Melbourne-ben kilenc toronyházban rendeltek el teljes zárlatot.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Quim Torra katalóniai elnök bejelentette, teljes zárlat alá veszik a Lleida városnak is helyet adó, Barcelonától nyugatra fekvő Segriá körzetet: a térségbe senki nem léphet be, és az ott lévők nem hagyhatják el a területet. A zárlat szombat délután óta él, Katalónia Spanyolország egyik leginkább járvány sújtotta területe, itt eddig 73 ezer fertőzöttet regisztráltak, s 13 ezerhez közelít a halottak száma.

A karantén betartását az újonnan felállított rendőrségi ellenőrző pontokkal figyelik meg. A lezárt körzeten belül legfeljebb tíz ember gyűlhet össze, s külön programot dolgoztak ki az idősotthonokban élők megvédelmezésére.  

A zárlatot az után rendelték el, hogy Katalóniában egy nap alatt 400 új vírushordozót találtak, s közülük 155-en élnek Lleidában.

©

Az ausztráliai Melbourne-ben kilenc, apartmanoknak helyet adó toronyházat vontak karantén alá, miután néhány nap alatt 23 fertőzöttet regisztráltak a lakók között. A mintegy háromezer lakost felszólították, legalább öt napig semmilyen indokkal ne hagyja el otthonát. Ausztrália, amely viszonylag kis áldozatok árán úszta meg a koronavírus járvány első hullámát, most készül a második menetre: több államban újra bevezették a már feloldott korlátozásokat.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
24 új fertőzött egy nap alatt Magyarországon

24 új fertőzött egy nap alatt Magyarországon

Tetoválóművész akart lenni, aztán inkább millimos lett a vicceivel

Tetoválóművész akart lenni, aztán inkább millimos lett a vicceivel

Szlovénia vörös listára teheti Horvátországot

Szlovénia vörös listára teheti Horvátországot