szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bulgária több városában is tüntettek a korrupció és az oligarchák uralma ellen, Szófiában viszont két rendőr és egy demonstráló is megsebesült, amikor a kormányellenes tüntetők megpróbáltak betörni a képviselői irodaházba.

Nagyjából ötezer ember vett részt azon a szófiai tüntetésen, ahol a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel. Az összecsapás során tüntetők kisebb csoportja betörte a képviselői irodaház üvegajtaját, és megdobálta az épületet védő rohamrendőröket – számolt be az Euronews.

Nemcsak a fővárosban, hanem Várnában, Burgaszban és Plovdivban is tüntettek a Bojko Boriszov vezette jobbközép kormány ellen, kántálással, zászlókkal és transzparensekkel követelve a távozását.

A bolgár ügyészség szerint az országban nincs elégedetlenség, a tüntetéseket kizárólag külföldi provokátorok katalizálják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Hogy kerül a pisztoly és egy köteg pénz az alvó bolgár miniszterelnök mellé?

Pezseg az élet Bulgáriában: kompromittáló fényképek kerülnek ki a miniszterelnök hálószobájából, aki ahelyett, hogy tagadna, a köztársasági elnököt vádolja azzal, hogy éjszaka drónnal fényképez be az ablakán. A kormányt az ellenzéke mellett a szervezett bűnözés is szeretné megbuktatni, nehogy bevezessék az eurót, a tisztaság bajnokaként pedig egy bukott lottó- és futballvezér jelentkezik Dubajból, ahol korrupciós vádak miatt bujkál.

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?

Mókusvadászatra invitál a Szépművészeti Múzeum

Mókusvadászatra invitál a Szépművészeti Múzeum